Jonna de Greef

Jonna de Greef

Authenticiteit
Verbinding
Zachte kracht
Humor
Hart

Dit is waar ik naar leef en wat ik jou te bieden heb. Ik ben er niet om jou te vertellen hoe het zit of je te ‘helen’. Ik ben hier om jou jouw eigen waarheid te laten ontdekken. Om je de veilige bedding te bieden waarin jij de maskers en beschermingsmechanismen los kan laten en zo weer thuis komt in wie jij werkelijk bent. Heel, authentiek en krachtig. De wereld heeft meer vrouwen nodig die hun eigen waarheid leven. Met een open hart en in verbinding met het vuur in hun baarmoeder.

Mijn eigen levenspad gaat over het volledig thuiskomen en omarmen van wie ik ben. Een pad wat ik zelf dagelijks bewandel, met vallen en opstaan. Ik geloof namelijk niet dat je ooit klaar bent. We blijven allemaal student in dit leven, naast dat we onze eigen doorleefde wijsheid mogen doorgeven.

Vanuit mijn ervaring met trauma, onveiligheid, ziekte, burn-out, overweldigd in het hoogsensitief (HSP) zijn en alle patronen en overlevingsmechanismes die daaruit voort zijn gekomen heb ik lange tijd in dit leven geworsteld. Nu erop terug kijkend ben ik ook heel dankbaar voor dit pad. Het heeft me namelijk op de zoektocht gezet naar de diepte van het leven. En langzaam maar zeker heb ik de weg gevonden naar binnen, naar mijn eigen hart en authentieke Zijn. Ik heb geleerd hoe ik leef met mijn sensitiviteit. Hoe ik dicht bij mezelf kan blijven, in contact met mijn lijf, gevoel en intuitie, in een wereld die grotendeels anders werkt. En vooral hoe ik zelf kan zorgen voor de veilige bedding die ik zolang heb gemist.

Ik kan nu zeggen dat ik me weer veilig voel in mijn lijf. Dat ik mijn emoties (meestal) toe kan laten. Dat ik mijn eigen welzijn voorop zet. Ik heb mijn anker gevonden die me helpt in mijn centrum te blijven als het leven weer eens stormt. IPT is daarin één van de grote pijlers geweest.

In 2021 ben ik afgestudeerd als IPT practitioner. IPT staat voor Integral Pelvic Therapy, oftewel holistische bekken therapie. Hierin komt voor mij alles samen. Alles wat ik op mijn pad heb beleefd en geleerd en waarvan ik voel dat het essentieel is om krachtig in het leven te staan. En iedere keer als er weer een vrouw met zo’n zachte, verwonderde en stralende blik van de tafel afkomt, weet ik weer precies waarom ik dit met zóveel liefde doe. 

Deel met anderen: